Wij strijden samen, tegen eenzaamheid!

Maatjes in Limburg is op  11 september 2019 opgericht. De besloten Facebookgroep is bedoeld voor mensen die wonen, of regelmatig verblijven in Nederlands Limburg. We tellen twee Facebookgroepen, 4 eigen WhatsAppgroepen en organiseren maandelijks laagdrempelige events.

Ons doel
We hebben ons ten doel gesteld om sámen te strijden tegen eenzaamheid. Door een laagdrempelige community op te richten, is het voor iedereen makkelijk om zich bij ons aan te sluiten. Onze groep Maatjes in Limburg is toegankelijk vanaf 18 jaar en ouder. Onze groep Jongeren Maatjes in Limburg is speciaal op Limburgers tussen de 16 en 30 jaar oud gericht.

Eenzaamheid
Je eenzaam voelen hangt vaak samen met depressies, je kunt immers niet meer aan anderen uiten hoe je je voelt. Bij ons kun je eraan werken om weer een sociaal leven op te bouwen. Door bijvoorbeeld deel te nemen aan onze WhatsAppgroepen, is de drempel lager om nieuwe maatjes te ontmoeten in het echt. 

Een veilige omgeving
We bieden een veilige en betrouwbare community. Onze beheerders monitoren dagelijks onze Facebook- en WhatsAppgroepen. We screenen profielen die lid willen worden en zorgen ervoor dat onze leden niet worden lastig gevallen. 

Onze doelgroep
Onze community is gericht op mensen die zelfredzaam zijn. We begeleiden onze maatjes
niet in het vinden van een maatje. Het is natuurlijk geen bezwaar als je bijvoorbeeld met een sociaal werker ons platform gebruikt, om jouw sociale leven een boost te geven.

WhatsAppgroepen
Als community bieden we 4 eigen WhatsAppgroepen aan. Deze worden dagelijks gemonitord om de sfeer en veiligheid te waarborgen. De WhatsAppgroepen zijn leeftijdsgericht zodat de deelnemers aansluiting kunnen vinden bij elkaar. Toegang tot de WhatsAppgroepen is enkel mogelijk als je ook lid bent van één van de Facebookgroepen. 

Maatjes Events*
Ons succes zit in onze events. We organiseren ze maandelijks door heel Limburg. Van een gezellige wandeling tot een barbecue bij één van onze maatjes thuis. Ook mogen onze leden zelf activiteiten organiseren of een oproep plaatsen om bijvoorbeeld samen naar het theater te gaan.

*Maatjes Events is exclusief voor onze leden.

Algemene community

Wil je onze algemene community direct bezoeken? Klik dan op het logo.

Jongeren community

Wil je onze jongeren community direct bezoeken? Klik dan op het logo.

WhatsApp

We bieden 4 eigen WhatsAppgroepen voor onze community. Wil je weten welke dit zijn? Klik dan op het logo.

Maatjes Events

Onze agenda staat vol met leuke events. Ben je benieuwd geworden wat we organiseren? Klik dan op het logo.

Abonneer je op onze nieuwsbrief!