Event: wandelen in de Westelijke Mijnstreek

Na ruim 3 maanden quarantaine is de organisatie van Maatjes in Limburg er weer in geslaagd om een succesvol event te organiseren. Het was duidelijk dat de Maatjes in Limburg stonden te popelen om elkaar te ontmoeten. Binnen enkele uren was dit wandel event volgeboekt. Op zondag 26 juli stonden ruim 30 maatjes om 11:00 uur gereed aan de startblokken om deel te nemen aan deze wandeling. De weergoden waren ons goed gezind. Het grijze wolkendek klaarde op nadat de wandeling van start is gegaan.

 

Wandelen in de natuur van Sweikhuizen en omgeving

Onder leiding van de (vrijwillige) boswachter Roy Boels wandelen we door het prachtige heuvellandschap van Limburg. Hij vertelt ons over de historie van deze omgeving waaronder de mythische verhalen van de Bokkerijders die hun sporen hier achter lieten. Na een korte stop nabij het kasteel Terborgh werd de ruim twee uur durende wandeling voortgezet in het Stammenderbos en het Danikerbos.

Gasterie de Bokkereyer

Na de wandeling werden wij verwelkomd bij Gasterie de Bokkereyer. Hier konden de maatjes bijkomen van de wandeling onder genot van een hapje en een drankje. Tevens een uitstekende gelegenheid om elkaar beter te leren kennen.

Roy de boswachter

Sindskort is Roy lid van onze community. Hij kwam in gesprek met de voorzitter en deelde zijn passie over planten en dieren en de natuur. Naast zijn vrijwillige functie als boswachter is hij ook nog eens imker. Roy heeft met heel veel plezier deze wandeling voor Maatjes in Limburg georganiseerd. Ook voor alle deelnemers van Maatjes in Limburg was het een genoegen om samen met Roy van deze wandeling te genieten. Hij had zich goed voorbereid en heeft hij ons vermaakt met leuke informatie over de omgeving. Voor Maatjes in Limburg is hij een waardevolle toevoeging aan ons team en we zijn hem erkentelijk voor alle gedane moeite!

Heb jij net als Roy de behoefte om jouw sociale netwerk te verrijken? Of heb jij ook passie met dieren en de natuur? Neem dan contact op met Roy via zijn Facebookprofiel of praat gezellig met ons mee in een van onze whatsAppgroepen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *