Vriendschappen ontstaan bij Maatjes in Limburg

Nance, een leuke vlotte en sympathieke meid van 30 jaar en woont in Echt. Afgelopen jaar besloot zij haar sociale netwerk te verrijken en kwam in contact met de FB-community Maatjes in Limburg. Dit was vlak na de oprichting en de FB-community begon langzaam zijn vorm te krijgen. Er ontstonden WhatsApp groepen waar Nance in contact kwam met meerdere maatjes. Uit deze contacten heeft zij inmiddels leuke vriendschappen aan over gehouden die haar heel dierbaar zijn. Dit was ook een van de redenen om haar verhaal te doen bij de redactie van Maatjes in Limburg.

Eenzaamheid

Nance is in contact gekomen met Maatjes in Limburg in een periode dat zij zich ontzettend eenzaam voelde en realiseerde, mede door gesprekken met externe hulpverlening, dat zij zelf iets moest gaan doen om de eenzaamheid te bestrijden. Zoals zij zelf zegt: “Je moet zelf de slingers ophangen, want niemand anders doet dit voor jou!

Longaandoening

Nance wordt in haar dagelijks leven beperkt door een longaandoening: astma. Wat is astma? Astma is een ontsteking van de longen. De ontsteking is bij astma blijvend. Dit betekent dat er altijd kleine ontstekingen zijn in de longen. Dit kan veel klachten veroorzaken. Door deze fysieke beperking is Nance afgekeurd op de arbeidsmarkt en brengt dit voor haar sociale kring ook beperkingen met zich mee. Nance is afhankelijk van de thuiszorg op het gebied van persoonlijke verzorging. Door de corona maatregelen werd de thuiszorg beperkt in het leveren van de zorg die Nance nodig had. Een van haar maatjes schoot te hulp. Echter voelde Nance zich eerst bezwaard want ondanks haar fysieke beperkingen leeft zij van een uitkering. Haar maatjes komen uit Maastricht en hebben haar al die tijd goed geholpen en verzorgd. De afstand die één van haar maatjes heeft afgelegd om haar te verzorgen is gemiddeld 37 km per enkele reis. Dit verdient echt een compliment. Zij wil graag wat terug doen maar door de uitkering die zij ontvangt kan ze weinig terug doen. Haar vriendin zei tegen haar: “Lieve Nance, ik bied de hulp graag aan omdat je deze nodig hebt. Voel je niet bezwaard, dit hoort ook bij échte vriendschap.”.

Koken met maatjes

Nance kookt regelmatig samen met haar nieuwe maatjes. Zij stellen vooraf samen een menu, die ze vervolgens gaan bereiden bij haar of bij een van haar maatjes thuis en dan gezamenlijk op eten. Via dit interview wil Nance een extra dankwoord richten aan haar nieuwe maatjes. Zij is ontzettend dankbaar dat deze meiden op haar pad zijn gekomen en haar sociale leven verrijkt hebben. Ze had nooit verwacht dat zo’n platform als Maatjes in Limburg zo’n positief effect kan hebben op haar sociale leven.

Op 5 juli werd Nance 30 jaar en wil haar verjaardag grootst vieren. Hier is zij al ruim een jaar mee bezig met alle voorbereidingen en heeft zelfs al heel wat versieringen bij elkaar geknutseld. In verband met corona maatregelen viert ze haar verjaardag op 5 juli in klein gezelschap en stelt haar ‘grote’ verjaardagsfeest tijdelijk uit naar 12 september voor genodigden. Zoals Nance zelf zegt: “Je wordt tenslotte maar een keer 30 in je leven en je mag jezelf een groot feestje gunnen.

Nance staat open voor nieuwe vriendschappen. Wil jij meer weten over Nance of lijkt het je leuk om in contact met haar te komen? Neem dan gerust contact met haar op via haar FB-profiel. Nance is een levensgenieter en houd van terrasjes pakken, uit eten, koken, bioscoop en knutselen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *