Hoera we bestaan 1 jaar!

11 september 2019 maakte ik de Facebookgroep Maatje Gezocht Limburg NL aan. Een besloten groep waar eenzame Limburgers gelijkgestemden konden ontmoeten. Het moest een community worden waar je op zoek kon naar vrienden. Ondertussen heten we Maatjes in Limburg, zijn we gigantisch gegroeid en maken we dagelijks stappen in de goede richting. Stappen dichterbij ons doel, namelijk samen strijden tegen eenzaamheid!

De datum was niet zo handig

Toen ik de groep had opgericht had ik niet stilgestaan bij de datum. Er kleven namelijk vreselijke herinneringen aan deze dag. Ik was er dan ook niet vanuit gegaan dat mijn initiatief een succes van deze omvang zou hebben! Ik vreesde dat deze zou doven en uiteindelijk weer gearchiveerd kon worden. We kennen deze datum natuurlijk allemaal beter als “9/11”. Een vreselijke dag waarbij 19 jaar geleden 2977 mensen het leven lieten. Ik sta er elk jaar nog even bij stil, zo ook vandaag.

Een dag waarbij we ook stil staan bij eenzaamheid

Maatjes in Limburg was natuurlijk nooit nodig geweest als eenzaamheid niet onderbelicht zou zijn. Eigenlijk zou het niet nodig moeten zijn dat we bestaan, want ik vind dat eenzaamheid niet meer van deze tijd is. Het is een onderwerp wat je niet kunt zien aan iemand. Sommige mensen ontkennen het ook voor zichzelf, dat ze eenzaam zijn. Maar toch vier ik vandaag het succes, het succes dat voortkomt uit mijn community. Ik ben er trots op wanneer een maatje mij een berichtje stuurt en mij enthousiast vertelt, dat hij of zij een basis heeft kunnen leggen voor een vriendschap. Een maatje dat hij of zij dan hebben leren kennen via de community. Dat is toch geweldig?! Dat is waarom ik hier uren per week mee bezig ben. Uren die ik er met alle liefde insteek. Ik weet zelf heel goed hoe het is om eenzaam te zijn, het is een vreselijk rot gevoel dat ik niemand toewens. Ik wens niemand het gevoel toe, dat je er niet bij hoort, er niet toe doet.

Elke dag leer ik meer over het leiden van een organisatie

Leidinggeven zit in mijn genen. Ik vind het geweldig als ik mijn kennis kan overbrengen op mensen die er voor openstaan. Maar ik leer ook graag, iets dat ik elke dag doe bij Maatjes in Limburg. We hebben ontzettend veel vrijwilligers die allemaal op hun eigen manier bijdragen aan de community. Van hospitality heb ik alle kennis in huis en maakt niemand mij meer iets wijs. Het leiden van een non-profitorganisatie is natuurlijk even iets anders. Ik ben er trots op dat ik met een simpele actie, namelijk het creëren van een Facebookgroep, mensen aan elkaar heb kunnen verbinden. Zijn we er al en hebben we ons doel bereikt? Nee, nog lang niet. Maar we zijn op de goede weg en ik ben ontzettend trots op alle vrijwilligers die mij helpen, mij adviseren en mij feedback geven over mijn teksten, die veel te lang zijn. Vandaag doe ik er even niets mee, want we zijn jarig en als je jarig bent mag je alles!

Stichting Maatjes in Limburg

We zijn druk bezig om van onze community een stichting te maken. Onze website heeft een nieuw jasje gekregen, ons bestuur staat in het gareel en onze beheerders zijn er allemaal klaar voor. Op naar de Kamer van Koophandel en officieel strijden tegen eenzaamheid! Zoals het er nu naar uitziet zal dit niet meer lang duren!

Onze mascotte

Iedereen zal ondertussen ons logo wel herkennen. Onze Limburgse leeuw die waakt over onze maatjes. Echter had onze leeuw nog geen naam. Precies: had, want vanaf vandaag maak ik de naam van hem bekend: Amigo! Deze naam is ingestuurd door Rowena Dermarteau Kleijn, we willen haar dan ook hartelijk bedanken om deze naam met ons te delen!

Bedankt!

Ik krijg vaak complimenten (niet alleen over mijn uiterlijk hoor) en bedankjes dat ik dit allemaal doe. Dat vind ik bijzonder vriendelijk en dat doet mij oprecht goed! Maar ik doe dit niet alleen. Ík ben niet Maatjes in Limburg, ik ben dit samen met mijn team dat zich elke dag, helemaal belangeloos inzet om te strijden en om onze eenzame medemens in Limburg, aan elkaar te verbinden. Ik vind het bijzonder om met jullie te mogen samenwerken! Ik ben er ontzettend trots op dat jullie er zijn en ik hoop dat ik als voorzitter over 12,5 jaar jullie een (nep) gouden pen mag overhandigen tijdens jullie jubileum! Ik richt ook een speciaal woord van dank aan mijn beste vriend. Veel vrienden heb ik zelf niet, maar er is er eentje waar ik onwijs trots op ben. Ik ken hem nu ruim 4 jaar. Jaren die voor ons beide heel erg heftig waren en soms nog altijd zijn. Hij is mijn onvrijwillig testpanel en moet altijd opdraven als ik weer iets heb bedacht voor de community. Ik vergeet niet dat jij heel vaak mijn motivatie bent, waarom ik dit doe en blijf doen. Samen zijn we 0,9 en buffelen we verder in ons bestaan. Bedankt gab!

Ik vier vandaag met een big smile de verjaardag van Maatjes in Limburg, ik hoop dat jullie vandaag proosten op onze toekomst en dat we ons doel mogen bereiken: Samen strijden tegen eenzaamheid!

Miquel Thijs | Trotse initiatiefnemer & Voorzitter van Maatjes in Limburg

2 reacties op “Hoera we bestaan 1 jaar!”

  1. Je mag terecht trots op wat je in een jaar tijd met de vrijwilligers hebt neergezet. Velen die eenzaam waren hebben een stukje kleur gekregen in hun leven en hebben nu iets om naar uit te kijken. Dank je wel
    Groetjes Nelly Hoefnagels

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *